Hangszerválasztó: ukulele Huszti Lászlóval

May 18, 18:00 - 19:00

Huszti László megtanít kihozni a maximumot egy pici hangszerből, mottója: „Ukulele, tanulj vele!”.

Hawaii hangulat, játékos órák, széles látókör és a 90-es évek lenyomata jellemzik, mint zenetanárt. A Balaton Street alapítója látogat el a MűvészVölgy Kúriába.

👨‍🏫 Ezt gondolja a tanításról:

„Közvetlen, játékos, interaktív módon tanulnak növendékeim, nagyon fontos a közös alkotás örömének megélése.”

🎶 Róla, mint zenészről:

„Igyekszem kihozni a maximumot ebből a pici hangszerből. Mesterem, James Hill módszerét követve egyenlő hangsúlyt kapnak a dallam pengetés, az akkordozás és a perkusszív elemek. Sok jó zenésszel volt már szerencsém játszani, Veszprémben Balaton Street néven alapítottam ukulele zenekart a növendékeimmel közösen. Egyszer jártunk Finnországban egy ukulele táborban, ott óriási élmény volt együtt pengetni 30 másik ukuleléssel 6 különböző országból.”

🌸 Az ukuleléről:

„Ha meghallod az ukulele hangját, rögtön megjelenik szemed előtt Hawaii, a polinéz szigetvilág pálmafákkal tarkított tengerpartja. Lágy, kellemes hangzása elvarázsol, hamar beleszeretsz, nem véletlen tehát, hogy olyan népszerű hangszer. A gitárhoz képest kisebb, bárhova magaddal tudod vinni. Az alapokat nagyon könnyű elsajátítani, ezáltal hamar sikerélményben lehet részed. Mesterfokra eljutni viszont ugyanolyan kihívás, mint bármelyik másik hangszer esetében. Én pont ezért szeretem, mert mindig okoz meglepetéseket, mindig felfedezek valami újat a hangszerben.”

A részvétel ingyenes.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. 

To top