Színjátszó kör Völgylakóknak

✨ Csütörtökön 18 órától folytatódik a Színjátszó kör Völgylakóknak. A foglalkozásoknak nem feltétlen feladata a színházi előadás, annál fontosabb a belső munka és az önismeret.

🤨 Mi a célja a foglalkozásoknak?

Elsősorban az, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. Másrészt a közös játéknak nagyon jó közösségformáló ereje van. Csodálatos látni, ahogy a közös élmények összekötik az embereket.

Különböző kreativitást és kommunikációs készséget fejlesztő gyakorlat révén az ember eljut arra a pontra, hogy nem szorong, ha mások előtt kell megszólalnia vagy egy váratlan helyzetet kell megoldania.

Egy biztonságos, „akvárium környezetben” különböző szituációkat modellezhetünk le, amik nem a színpadon, hanem a való életben hasznosak.

🤨 Hogy képzeljünk el egy alkalmat?

Igyekszeünk igazodni a csoport érdeklődési köréhez, de szeretnénk az állandó tagoknak egy átlátható tematika szerint szervezni az alkalmakat. Sokat foglalkozunk olyan kreatív feladatokkal, amik segítik mások és önmagunk megismerését.

A kreativitás az érzékeléssel kezdődik. Ahhoz, hogy másokat megértsünk, és később ábrázolni tudjunk, annak első feltétele az, hogy saját magamról a lehetőség szerinti legpontosabb képem legyen. Különböző játékokkal benyomásokat vizsgálunk.

🤨 Kiknek ajánljuk a Színjátszó kört?

Azoknak mindenképp, akik szeretnék fejleszteni a kreativitásukat. Az a jó a drámapedagógiában, hogy nincsenek rossz megoldások, csak eltérő vélemények. Azáltal, hogy megvédjük a saját elképzelésünket, fejlődik a kommunikációnk, és ezáltal gyakorlatban is alkalmazható tudásra teszünk szert.

Ez egy elfogadó, biztonságos közeg, ahol az ember bátran gyakorolhat.

🤨 Lehet még csatlakozni?

Természetesen. Bármikor be lehet kapcsolódni. Ha valaki néhány alkalommal szeretne csak kicsit szórakozni, akkor is várjuk szeretettel!

To top