Pályázatok

Kuthy kúria és környezete turisztikai célú megújítása


Projekt azonosító száma: GINOP-7.1.9-17-2018-00006

A szerződött támogatás összege: 319.746.305,-Ft

A támogatás mértéke: 100 %-os vissza nem térítendő európai uniós támogatás

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020 szeptember 30.

Kedvezményezettek neve: OXO Properties Településfejlesztési Nonprofit Kft., Kapolcs Község Önkormányzata, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Jelenleg Kapolcs a fő helyszíne a Művészetek Völgye néven futó, évenként megrendezésre kerülő a teljes Balaton-felvidéket, illetve napjainkban már az egész országot megmozgató rendezvénysorozatnak, mely a helybeliek szemléletében mintegy szerves továbbörökítése a helység korábbi élénk vásáros életének. A Kuthy kúria fesztivál egyik helyszíneként funkcionál, a világörökség várományos épület kiállításoknak és filmvetítéseknek ad otthont, jelenlegi állapota azonban nem teszi lehetővé az egész éves turisztikai használatát, belső terei kihasználatlanok, funkciói csekélyek.

Jelen fejlesztés, kapcsolódóan a kultúrtáj törekvéseihez, kiemelt figyelmet szentel a hagyományok ápolásának és megőrzésének, továbbá a Kuthy kúria, mint műemlékileg védett, történelmi jelentőségű épület állapotmegóvásával és kiemelésével, új színes funkciókkal történő ellátásán keresztül, és turizmus szolgálatába történő állításával, emelni kívánjuk a térség népszerűségét, az ide érkező turisták elégedettségét, valamint gazdagítani szeretnénk a turisztikai palettát.

A látogatók várható számának növekedése: 5400 fő


A kapolcsi Művészvölgy Kúria környezetének további turisztikai célú fejlesztése

Kedvezményezett neve és címe: Művészvölgy Kúria Nonprofit Kft (8294 Kapolcs, Kossuth L. u. 48.)

A projekt címe: A kapolcsi Művészvölgy Kúria környezetének további turisztikai célú fejlesztése

Projekt azonosító száma: ET-2021-02-062

Szerződött támogatás összege: 425.410.900,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: A Művészvölgy Kúria oldalsó épületei, a már 2021-ben elkészült fő épülettel egységben a kulturális és fesztivál turizmus egyik kiemelkedő helyszíneként funkcionál. A fejlesztésnek köszönhetően kerékpáros pont, nyitott bemutató tér, mosdók és zuhanyzó, valamint egy kézműves sajtkonyha került kialakításra.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2023. március 31.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg

To top