Táncház: néptáncoktatás élőzenével

„A táncházmozgalom olyan kisközösségek összessége, amelyben a résztvevők aktívak, öntevékenyek és nem a ” kitenyésztett” profik iparilag előállított termékeinek passzív hallgatói-nézői (ez egyben kemény munkát is jelent, hiszen a zene és a tánc csak hosszú, évekig tartó tanulás, rendszeres képzés, gyakorlás után válik szórakozása, de úgy, hogy már az első megtanult dallam vagy az első lépések is örömet okoznak.)” -Halmos Béla

Ezen elvek mentén, mi is hiszünk és irányelvként tekintünk a Balaton-felvidéki, bakonyaljai kis közösségek összetartó erejében, főleg akkor, ha a tanult anyag a bakonyi tánckultúra már-már elfeledettnek hitt táncait járja körül.

Az autentikus muzsikát biztosítja:
Tárkány Trió

Táncot tanít:
Egyed Katalin, táncművész, néptáncpedagógus
Törő Bence, táncművész

Magukról:
Mindketten gyermekkorunkban, Bácsi Gabriella tanítványaiként kezdtünk néptáncolni. Felnőtt korunkban is ezen a pályán maradtunk, napjaink középpontja a néptánc és a néphagyományok éltetése. Fontosnak tartjuk, hogy tudásunkat átadhassuk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A Kárpát-medence egész területének táncos hagyományaival foglalkozunk. Erre az alkalomra a Balaton-felvidék-Bakony táncanyagát hozzuk el.

A részvétel ingyenes.

A program a VEB2023 Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. 

Facebook-esemény

Időpontok:

2023. október 7. 18.00

2023. december 2. 18.00

To top