Impróworkshop – beszélgetés Kiskovács Attilával

Mivel foglalkozol?

Színpadi improvizációval, kommunikációval. Játszom és játékokat vezetek. Ez komolytalannak is hangzik, és szerencsére sokszor az is. De sokszor komoly. Mind imprósként mind trénerként az a munkám, hogy megmutassam a kapcsolódás mire képes.

Mit jelent számodra a spontaneitás?

Hogy figyelünk az első gondolatainkra, érzéseinkre, és e szerint reagálunk egy helyzetben. Hagyjuk működni a kreativitásunkat, bátran vállaljuk az ötleteinket. Hagyjuk meglepni magunkat saját agyunk által, és tudjuk kicsit kikapcsolni a kontrollt, a megfelelési kényszert, a „jó válasz” keresését.

Miért tartod fontosnak, hogy az emberek megismerkedjenek az improvizációval?

Mert ez a műfaj, amellett, hogy szórakoztató, szellemes és jó játék, az emberek rugalmasságát edzi és használja. Azt a rugalmasságot, ami mindenkiben megvan, csak maximum nem mindenki használja. Mert az impró újra felfedezteti hogyan lehet kapcsolódni másokhoz, és ez milyen jó.

Május 27-én impróworkshopot tartasz a kapolcsi MűvészVölgy Kúriában. Mire számíthatnak a résztvevők?

Sok nevetésre. Sok játékra, ami az imprós színpadi teljesítményünk mögött van. Olyan játékokra, amik a kreativitást mozgatják, nem nehezek, de mégis megadják az impró örömét: hogyan tudunk a semmiből percek alatt világokat teremtetni. Szeretném megmutatni, hogy imprózni mindenki tud (csináljuk is nap mint nap!), és ha ebben egyel tudatosabbak vagyunk, milyen hasznos és szórakoztató. Kényszeres szereplés nem lesz, kipróbálni mindent lehet.

Évek óta saját udvara van a Művészetek Völgyében a Momentán Társulatnak. Mit jelent számotokra Kapolcs?

9. éve lesz Momentán Udvar, de már előtte is rendszeresen vendégeskedtünk. Beépült az életünkbe és a nyarainkba, mint élmény-áradat. Nagyon jó ott lenni. Egész évben játszunk, de itt koncentráltan sokat (50-60 különböző előadás és aktivitás a 10 nap alatt), sok egyedi dolgot csinálunk, amit még soha, vagy év közben nem. Együtt vagyunk a társulattal, mint egy táborban, és olyanokkal találkozunk itt rendszeresen, akikkel év közben, Budapesten nem. Sziget.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés: [email protected] e-mail címen.

Időpont: 2023. május 27. 14.00-17.00

Esemény: https://fb.me/e/3lCGfH9Cu

A Művészetek Völgye alatt is találkozhattok Attilával a Momentán Udvarban. Részletes program: https://www.muveszetekvolgye.hu/location/981

To top