Kapolcsi (e)bike fesztivál élménybeszámoló

A Balaton Bike Tour csapata a Balatonbike365, a KLND, a Művészvölgy Kúria és a VEB23 segítségével hagyományteremtő eBike fesztivált hozott Kapolcsra. Augusztus 25-28 között, egy hosszú hétvégén keresztül a kerékpározásról szólt minden a művészeti fesztiváljáról híres településen és környékén.

Péntek kora hajnalban indult el a Balaton Bike Derby 135 fős mezőnye, hogy egy kalandos terep körön, közel 400 kilométeren megkerülje megkerülje a Balatont. A leggyorsabb teljesítőnek 16 órára, míg a mezőny végének közel 4 napra volt szüksége, hogy végig érjen.

Három napon keresztül zajló állandó programok péntek nap közben indultak el: A legsikeresebb, kimondottan a fesztiválra kialakított új program a kerékpár tesztelés (elektromos és hagyományos) volt: 127 regisztrált tesztelés valósult jeles hazai márkák, a Scott, Specialized, Bianchi, 3T, Trek, Stevens márkák kínálatából. 

Minden nap induló vezetett e-bike túrákon vehettek részt a látogatók. A vendégek profi túravezetéssel bejárták kevésbé ismert, erre az alkalomra fejlesztett útvonalakat: a Kab-hegyen, a Halápon, a Vigántpetendi szerpentinen, az Atibor-hegyi „négyszögletű kerek erdőnél”, és a Balaton-felvidéken túráztak. Több túrán pikniket illetve helyi termelők által üzemeltetett gasztro megállót is útba ejtettek ezzel téve teljessé az élményt.

A hazai piacon teljesen új és egyedülálló több napos e-bike kihívást, a ‘Nagy Balatoni Ebike Futamot’ 5-en teljesítették. 

A programon legkisebbek és a családosok is megszólításra kerültek: a program teljes ideje alatt igénybe vehető, a Művészvölgy Kúria kiváló helyszínein megvalósuló Bringanapközit vették igénybe, a gyerekprogramok/játékok pedig végig várták a kísérőként érkező vendégeket.

A programjaink aktív kikapcsolódással egybekötve ismertették meg az ide látogatókkal Kapolcsot és környékét. Több száz embernek mutathattuk meg az ebike-ozásban rejlő lehetőségeket. Hiszünk abban, hogy ezzel sokaknak adtuk meg a kezdőlökést, hogy egy teljesebb, mozgásgazdagabb életet éljenek.

To top