Ringató foglalkozás – Baba-mama klub foglalkozás

Beszélgetés Szántó Dóra Violával, a Ringató foglalkozás és a Baba-mama klub vezetőjével

Mivel foglalkozol?

Végzettségem szerint tanító, zeneterapeuta és perinatális tanácsadó vagyok, illetve Ringató foglalkozásvezető, ezek mellett pedig két gyönyörű gyermek édesanyja. Alapvetően a tánc és az ének kisgyermek korom óta átszövi életemet, mint búvópatak fel-felbukkannak a hétköznapjaimban változó intenzitással…

Hogyan kapcsolódsz Kapolcshoz?

Már harmadik éve, hogy a Művészvölgy Kúriában tarthatom a Ringató foglalkozást és a baba-mama klubot. Nagyon szívesen vagyok itt, megtisztelő ez a lehetőség. Az ide ellátogató családokkal rendszerint szeretetteljes légkör alakul ki, több, mint általában egy csoportos foglalkozáson megszokott. Izgalmas találkozások, mély beszélgetések, nagy nevetések, tanulás egymás tükrében magunkról…

Mi történik egy Ringató foglalkozáson? Mit jelent az, hogy Ringató?

Gróh Ilona (honlapFacebook) nevéhez kapcsolódik. Ő általa szabadalmaztatott módszer, aminek van egy meghatározott forgatókönyve. A magyar népzenéből és népi játékokból építkezik, valamint követi a kodályi elveket. A foglalkozások lényege az, hogy a családok – elsősorban az édesanyák – használhassák a hangjukat, merjenek énekelni. Ehhez nyújtok segítséget a dalokkal és az ölbéli játékokkal. Ha az anya szeret énekelni és örömmel énekel, akkor a gyermeknek a zenében való nevelkedése már nem lesz kérdés. Különböző népi hangszereket is megszólaltatok a foglalkozásokon, amit a gyerekek úgy csodálnak, mintha varázslat lenne.

Miben különleges a Kúriában található program?

A Ringató foglalkozás után még másfél órát kötetlenül együtt tudunk tölteni a Baba-mama klub keretein belül, ahol szabadon beszélgethetünk bármelyikőnket érdeklő vagy érintő témáról, miközben gyermekeink játszanak.

Kiknek ajánlanád ezt a programot?

Minden olyan családnak, ahol intézménybe nem járó kisgyermek van otthon, mert a gyerekeknek és az édesanyáknak is nagyon sokat ad, ha kapcsolódhatnak, ha közösségben lehetnek, ha gondolatokat cserélhetnek vagy ha szép érzéseket megélhetnek a zenén keresztül.

Ha van olyan várandós kismama, aki szívesen eljönne, akkor szeretettel látjuk, mert dalokat tanulni és a játékokat látni már ilyenkor is érdemes. A leendő édesanyák a baba-mama klub keretein belül perinatális témában szintén szabadon beszélgethetnek, és még a jelenlévő anyukák is megoszthatják velük saját élményeiket.

Időpontok:

Facebook esemény

2023. szeptember 14. csütörtök 9.30

2023. szeptember 21. csütörtök 9.30

2023. szeptember 28. csütörtök 9.30

2023. október 5. csütörtök 9.30

2023. október 12. csütörtök 9.30

2023. október 19.. csütörtök 9.30

2023. november 2. csütörtök 9.30

2023. november 9. csütörtök 9.30

2023. november 16. csütörtök 9.30

2023. november 23. csütörtök 9.30

2023. november 30. csütörtök 9.30

2023. december 7. csütörtök 9.30

To top