Háztartási praktikák fenntarthatóan Laczkó Boglárkával

Hogyan tudjuk bevinni a fenntarthatóságot az otthonunkba és a mindennapjainkba könnyen, lemondás nélkül? Betekintünk a hulladékmentes, energiatakarékos és vegyszermentes háztartásba és ötleteket, eszközöket és megoldásokat viszünk haza. Laczkó Bogi a veszprémi csomagolásmentes bolt tulajdonosa segít nekünk ebben. Vele beszélgettünk előadásáról.

Mivel foglalkozol?

A veszprémi csomagolásmentes boltot vezetem, és amikor nem ezt csinálom, akkor a veszprémi zöld életet szervezem. Civil szervezetekkel együtt, előadásokat tartok környezetvédelem, fenntarthatóság és az egészség jegyében.

Miért fontos számodra a fenntarthatóság?

Nem azt a szót mondanám rá, hogy fontos, hanem a fenntarthatóságot alapvetőnek tartom inkább. Az élethez hozzátartozó dolog, mint va ízivás vagy a mindennapos vásárlás. A fogyasztásomat, a felhasználást, a vásárlást is ehhez igazítom.

Sokan azt gondolják, hogy a csomagolásmentes és környezettudatosabb élet drágább. Te mit gondolsz erről?

Őszintén nem tudom, hogy honnan indult ez a sztereotípia, de vannak tippjeim. Például: Ha egy csomagolásmentes boltot nézünk ott legtöbb esetben minőségi termékekkel találkozunk, ami drágább egy gyengébb minőségű terméknél. Hiszen a minőségi termék kifejezésben a fenntarthatósági mértéket is jelöljük. Összességében a csomagolásmentes vásárlás gazdaságosabb, mintha kifizetnénk egyesével a csomagolóanyagot.

A szombati Science Café beszélgetésed témája: Háztartási praktikák fenntarthatóan. Mire készüljünk? Miről fogsz mesélni?

Arról beszélgetónk majd, hogy milyen egy vegyszermentes háztartás és mi a baj a szelektív gyűjtéssel.

Kiknek ajánlod, hogy szombaton eljöjjenek a MűvészVölgy Kúriába?

Mindenkinek, akik háztartást vezetnek vagy bármilyen szerepe van a fogyasztói társadalomban.

Feltöltő Pont

Facebook-esemény

Időpont: 2023. február 25. szombat 18.00

To top