Zeneovi és Bölcsi Rábaközi Ritával

Zeneovi és bölcsi foglalkozásunkat a legkisebbeknek Rábaközi Rita, zenepedagógus, zeneterapeuta, énekművész tartja. Miért fontos gyermekeinknek, hogy már nagyon korán megismerkedjenek a zenével? Cikkünkből kiderül!

Mivel foglalkozol?

            Eredetileg én énekművész vagyok, amikor a második gyermekem született ismerkedtem meg a Ringatóval. Mondhatni tizenöt évvel ezelőtt én honosítottam meg a Balaton-felvidéken a Ringató programot. Ez fejlődött tovább a bölcsis és ovis korosztály körében, amivel már a környékbeli intézményekbe rendszeresen járok.

Honnan jött nálad a zene szeretete?

            Édesanyámtól és édesapámtól kaptam ajándékba. Ők nem zenész emberek, de aktív kórusba járók, ezért a zene mindig ott volt az életükben.

Mit jelent számodra a zene?

            Átfonja az egész életemet. Zeneterapeuta is vagyok, így pontosan tudom, hogy a zenének milyen gyógyító hatása van.

Miért fontos, hogy a gyerekek már kiskorban megismerkedjenek a zenével?

            A zene a nyelvükké kell váljon. Nagyon fontos, hogy a magyar népzene beépüljön az életükbe. A mondókák segítik a szókincsük fejlesztését és könnyebbé teszik a későbbiekben az iskolakezdést. A zene egy nemzetközi nyelv, amit a világon mindenhol beszélnek. Ha valaki külföldön elővesz egy hegedűt és megszólaltatja, akkor az érteni fogja a svájci és az amerikai is.

Mi ebben a szülő felelőssége?

            Mindenképpen minőségi foglalkozásokra vigyék el a gyermekeiket és otthon is rendszeresen kerüljenek elő ezek a dalok a mindennapokban.

Mi van akkor, ha a szülő nem „muzikális alkat”?

            Semmi gond, mert azért nagyszerűek ezek a foglalkozások, mert a közösség ereje által a szülők a gyermekeikkel közösen fejlődhet. Bátorságot kaphatnak az énekléshez kicsik és nagyon egyaránt.

Kiknek ajánlod a programodat?

            Főleg a bölcsis és ovis korosztálynak, de hangszerek iránt érdeklődő kisiskolásokat is várok szeretettel!

Rábaközi Rita hivatalos oldala

Facebook-esemény

Időpontok:

2023. február 12. vasárnap 10.00

2023. március 19. vasárnap 10.00

2023. április 16. vasárnap 10.00

2023. május 14. vasárnap 10.00

To top